Voice Massage

voice massage logo

Voice Massage- äänihieronta on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein. Tavoitteena on poistaa lihasjännityksiä, jotta tarkoituksenmukainen ryhti, liikkuvuus (varsinkin luisen rintakehän ja pallean alueella) sekä yleinen rentous palautuvat. Lisänä voidaan käyttää hengitysharjoituksia ja venytysliikkeitä. Kehotuntemus ja mielen rentoutuminen luo tasapainoisen perustan äänenkäytölle.

Äänentuottoon osallistuvia lihaksia ovat keski- ja ylävartalon, niskan ja kaulan sekä pään ja kasvojen alueen lihakset. Hierontaotteita sovelletaan harkitusti kullakin alueella. Hengityslihakset, purentalihakset ja kieli kuuluvat myös käsiteltäviin lihaksiin.

Voice Massage -äänihierontaa käytetään:

 • yleisenä rentoutumiskeinona
 • ääniammattilaisen äänihäiriöiden ennaltaehkäisynä
 • puhe- ja ääniterapian sekä laulunopiskelun tukihoitona
 • puhallinsoittajan hengitys- ja ansatsiongelmien poistamiseen
 • purentalihasjännitys- ja kiputilojen poistamiseen
 • refluksitaudin lisähoitona kurkunpään ulkopuolisten lihasten ja palleanseudun
  jännitysten poistamiseen
 • puutteellisen hengitysfunktion korjaamiseen (esim. astma tai keuhkoahtauma)
 • hengittämisen, nielemisen ja puhumisen helpottamiseen (esim. Parkinson-tauti tai ALS)
 • poistamaan lihasjännityksiä
 • urheilijoiden hoidossa hengitysfunktion parantamiseksi

Hoitokerran kesto on 45-75 min. ja hoitokertoja tarvitaan yleensä 1-5, mutta pitkälle edenneissä ääni- ja hengityselinvaivoissa tai esim. työuupumistilanteessa enemmän.

Voice Massage on hierontahoito, jota voi antaa ainoastaan koulutetut Voice Massage -terapeutit.

Se ei ole fysioterapiaa, luontais- tai vaihtoehtohoitoa. Hoidon yhteydessä ei käytetä laite- tai lämpöhoitoja. Voice Massage -äänihierontaan ei liity mitään filosofiaa. Voice Massage -äänihieronta ei ole puhe- eikä ääniterapiaa.

KELA:n Sairaanhoitokorvausryhmän päätös 30.03.2007 Voice Massage -terapia on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein. Lisänä voidaan käyttää hengitysharjoituksia ja venytysliikkeitä. Voice Massage -äänihieronta ei ole fysioterapiaa. Sitä ei korvata sairausvakuutuksesta.

Voice Massage -äänihieronnan on kehittänyt hieroja Leena Koskinen Siilinjärveltä alan asiantuntijoiden avustuksella 1980- luvulta lähtien.

Lähde: http://www.voicemassage.fi/

FysioProVitassa Voice Massage -äänihierontaa antaa koulutettu Voice Massage -terapeutti Saila Dahlqvist-Pompeo